Pikáns Paprikás Csirke Recept
Pikáns Paprikás Csirke Recept
A paprikás csirke a magyar konyha egyik legismertebb étele, amely ízletes és laktató, tökéletes családi vacsorákhoz. E recept segítségével könnyedén elkészítheted ezt a klasszikus ételt, amelynek minden falatja az otthon melegét hozza el. Kövesd lépésről lépésre az alábbi utasításokat!
Hozzávalók (4 főre)
- 1 kg csirke (comb, mell vagy mindkettő)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál étolaj
- 2-3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1-2 db paradicsom (friss vagy konzerv)
- 1-2 db zöldpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 dl víz
Elkészítés lépései
1. A csirke előkészítése
Először is, a csirkedarabokat jól tisztítsd meg és mosd meg. A bőrét igény szerint eltávolíthatod, de a hús íze szempontjából érdemes megtartani.
2. A hagyma párolása
Vágd apróra a vöröshagymát, és egy nagyobb lábasban hevítsd az olajat. Amikor az olaj forró, add hozzá a hagymát, és süsd üvegesre.
3. Pirospaprika hozzáadása
Amikor a hagyma készen áll, vedd le a lábast a tűzről, és add hozzá az őrölt pirospaprikát. Ezt követően gyorsan keverd el, mert a paprika könnyen megég.
4. Csirke és zöldségek hozzáfűzése
Most jöhet a csirke! Tedd bele a darabokat a párolt hagymás alapba, fűszerezd sóval és borssal. Keverd össze alaposan. Hozzáadhatod a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát is, majd önts bele annyi vizet, hogy ellepje a húst.
5. Főzés
Visszahelyezheted a lábast a tűzre, és alacsony hőmérsékleten főzd a csirkét, amíg az megpuhul. Ez körülbelül 30-40 percet vesz igénybe, a csirke méretétől függően.
6. Tejfölös mártás készítése
Amikor a csirke már puha, vedd le a lábast a tűzről, és keverj el benne 2 dl tejfölt, hogy krémes állagot kapj. Ezt követően tedd vissza a tűzre, és forrald fel.
Tálalás
A paprikás csirke legjobb körete a friss, ropogós nokedli, de hajdinás köretet vagy akár főtt rizst is kínálhatsz mellé. Ne feledd, hogy a legjobb ízharmóniát a friss saláták teszik teljessé. Tálald a csirkét gőzölgő körettel, és hintázz meg frissen vágott petrezselyemmel!
Tippek és trükkök
- Ha igazán pikáns ízekre vágysz, adj hozzá egy kevés csípős paprikát vagy pirosra sült chilit.
- A paprikát érdemes a főzés előtt néhány percre forró vízben állni hagyni, hogy az ízek jobban kijöjjenek.
Ezt az egyszerű és ízletes paprikás csirke receptet bárki könnyedén elkészítheti, és garantált, hogy vendégeid és családtagjaid is imádni fogják. Jó étvágyat kívánunk!