Könnyű és Finom Rántott Csirke Recept
Könnyű és Finom Rántott Csirke Recept
A rántott csirke egy klasszikus étel, amely nemcsak Magyarországon, hanem világszerte népszerű. Ez a recept bemutatja, hogyan készítheted el a legfinomabb és ropogós rántott csirkét, amit valaha ettél! A hozzávalók egyszerűek, és a készítési mód is könnyen követhető.
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
- 1 csésze liszt
- 2 tojás
- 2 csésze zsemlemorzsa
- Só és bors ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
- 1 citrom (opcionális)
Elkészítés
- Előkészítés: A csirke darabokat alaposan öblítsd le, majd papírtörlővel szárítsd meg. Ezután ízlés szerint sózd és borsozd meg őket.
- Panírozás: Készítsd el a panírozás három állomását: egy tányéron helyezd el a lisztet, egy másikon a felvert tojásokat és egy harmadikon a zsemlemorzsát. A csirkedarabokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgasd, hogy jól bevonódjanak.
- Sütés: Forrósíts fel egy leheletnyi olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Mikor az olaj forró, óvatosan helyezd bele a panírozott csirkedarabokat. Sütés közben ne zsúfold tele a serpenyőt, mert így nem fog egyenletesen megsülni.
Sütés után 6-7 percig süsd mindkét oldalukat, míg szép aranybarnára nem sülnek. - Tálalás: A kész rántott csirkét szedd ki egy papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpöghessen róla. Tálald citromszeletekkel, salátával vagy akár egy adag sült krumplival.
Tipp!
Ha szeretnéd, hogy a rántott csirke extra ropogós legyen, használd a dupla panírozás technikát: miután a csirke belekerült a tojásba, ismét forgasd be a lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába. Ez biztosítja a kívánt állagot!
Variációk
A rántott csirke nagyon sokféleképpen variálható: fűszereket adhatunk a zsemlemorzsához, mint például paprika, fokhagyma por vagy oregánó. Így minden alkalommal egy kicsit más ízvilágot kapunk.
Összegzés
A rántott csirke egy igazi komfort étel, amely tökéletes választás egy családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Reméljük, hogy ezt a receptet kipróbálod, és élvezni fogod a főzés folyamatát, valamint az ízeket!