Egyszerű és Finom Fokhagymás Tavaszi Zöldségreceptek
Fokhagymás Tavaszi Zöldségreceptek
A tavasz az ünneplés időszaka, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök kezdik elborítani a piacokat. A fokhagyma pedig egy kiváló ízesítő, amely nagyszerűen illik a tavaszi zöldségekhez. Ezek a receptek nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is, hiszen tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Fokhagymás spárga
A spárga az egyik legjobb tavaszi zöldség, amit nem érdemes kihagyni. Egyszerű levese, salátája, vagy köretnek is tökéletes!
Hozzávalók:
- 500 g friss spárga
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- friss citromlé
Elkészítési lépések:
- Először is, a spárgát alaposan megmossuk, a fás részeket levágjuk.
- Forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjuk hozzá az olívaolajat.
- A fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon aranybarnára pirítjuk.
- Ezután hozzátesszük a spárgát, és nagy lángon pirítjuk 5-7 percig, amíg a spárga megpuhul.
- Ízesítsük sóval, borssal, és egy kevés friss citromlével tálaljuk.
Fokhagymás sült zöldségek
Ezen recept segítségével bármilyen zöldség felhasználható, így könnyedén variálhatunk a szezonális kínálatból.
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db paprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítési lépések:
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- Mossuk és szeleteljük fel a zöldségeket.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
- Forgassuk bele a zöldségeket az olívaolajos keverékbe, majd tegyük egy tepsibe.
- Süssük 20-25 percig, amíg a zöldségek megpirulnak.
Fokhagymás petrezselymes burgonya
A burgonya klasszikus köret, de fokhagymával és petrezselyemmel új életet lehelhetünk belé.
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g friss petrezselyem
- 2 evőkanál vaj
- só, bors
Elkészítési lépések:
- Főzzük meg a burgonyát héjában, amíg megpuhul.
- Vágjuk fel kis darabokra, majd egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a burgonyát, majd pirítsuk egy kicsit.
- Porszórjunk sót, borsot, és keverjük hozzá a friss petrezselymet.
Reméljük, hogy ezekkel a fokhagymás tavaszi zöldségreceptekkel örömet szerzünk a családnak, és ízletes pillanatokban lehet részünk. Használjuk ki a tavasz ízeit, és érezzük jól magunkat a főzés során!