Hogyan készítsünk ropogós hash brownt otthon?
Hogyan készítsünk ropogós hash brownt otthon?
A McDonald’s reggeliző menüjének ikonikus étele a hash brown, amit világszerte szeretnek a ropogós és aranybarna állagáért. De vajon sikerülhet-e reprodukálni ezt az ízletes ételt otthon? Daniele Di Nunzio, aki az online közösségben The Air Fryer Geek néven ismert, megpróbálta elkészíteni a tökéletes hash brown receptjét, amely ízletesebb és ropogósabb, ráadásul egészségesebb is, mivel a mély sütést kihagyja!
Az alapanyagok
Ahhoz, hogy négy adagot készíthessünk, az alábbi hozzávalókra van szükség:
- 6-7 közepes méretű burgonya
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
A készítési folyamat
Az elkészítés első lépése a burgonya előkészítése volt. Daniele Idaho burgonyát reszelt, aminek a brit megfelelője a Russet burgonya. A reszelt burgonyát egy sós vízzel teli tálba helyezte, mivel ez a lépés lehetővé teszi, hogy a burgonya felszívja az ízeket néhány órán keresztül.
A burgonya szárítása
A következő lépés a burgonya alapos megszárítása, amit egy törölköző segítségével végez. Daniele megjegyezte: „Nem akarunk vizet, mivel a ropogós állag a célunk.” A technikáját bemutatva a burgonyából összeszorította a vizet egy tálba, mielőtt áttért volna a sütési folyamatra.
A sütés folyamata
Miután a burgonya megvan, Daniele a nyers, formázatlan burgonyát a meleg levegős sütőbe készítette elő, amelyet előmelegített 400°F (200°C) hőmérsékletre.
Miért válaszd az Air Fryert?
A levegős sütő egy forradalmi megoldás azok számára, akik szeretik az ízletes, de egészséges ételek elkészítését. Az Air Fryer használata lehetővé teszi, hogy a hash brown kívül ropogós, belül pedig puha maradjon, mindezt a zsírok elkerülésével. Ez a módszer nemcsak egészségesebb alternatívát nyújt, hanem gyorsabb is, mint a hagyományos sütési technikák.
Összegzés
Néhány egyszerű lépésben és a megfelelő hozzávalók felhasználásával elkészítheted a saját, ízletes és egészséges hash brown falatkákat otthon. Miért is ne próbálnád ki még ma? Az ízek és a ropogós állag garantáltan kárpótolni fognak minden reggeliért!