Pikáns, fűszeres csirke recept
Pikáns, fűszeres csirke recept
Ez a pikáns, fűszeres csirke recept tökéletes választás mindazok számára, akik szeretnék megkóstolni a gazdag ízek varázsát. Ez az étel nemcsak finom, hanem rendkívül könnyen elkészíthető, így akár kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál szárított oregano
- 1 evőkanál szójaszósz
- só, bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
1. lépés: Kezdjük a csirke előkészítésével. A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ügyeljünk arra, hogy a darabok egyenletesek legyenek, hogy egyformán süljenek meg.
2. lépés: Készítsük el a pácot. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a paprikát, a cayenne borsot, az őrölt köményt, a szárított oreganót, a szójaszószt, valamint ízlés szerint sót és borsot. Az elkészült pácba forgassuk bele a csirkekockákat, és hagyjuk állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól áthatják a húst.
Sütés
3. lépés: Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A pácolt csirkét helyezzük egy tepsibe, lehetőleg egy rétegben, hogy egyenletesen sülhessen. Süssük a csirkét 25-30 percig, vagy amíg a hús átsül és szépen megpirul. Ha szeretjük a ropogós bőrt, a sütés utolsó 5 percében kapcsoljuk be a grill funkciót.
Tálalás
4. lépés: Amikor a csirke elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk néhány percig pihenni. Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Ezt a pikáns csirkét kínálhatjuk köretként főtt rizzsel, salátával vagy akár pita kenyérrel is.
Tippek és trükkök
- A pácolás idejét növelhetjük akár 2-3 órára is, hogy még ízesebb legyen a csirke.
- Ha nem rajongunk a csípős ízért, a cayenne borsot elhagyhatjuk, vagy mértékkel adagolhatjuk.
- Egy kis citromlé hozzáadásával friss ízt adhatunk az ételnek.
Ez a pikáns, fűszeres csirke recept ideális választás családi vacsorákra, baráti összejövetelekre, vagy akár egy hétköznapi étkezéshez is. Az elkészítése egyszerű, az íze pedig garantáltan lenyűgöz mindenkit. Próbáljátok ki, és élvezzétek az ízeket!