Pikáns fűszeres csirke recept
Pikáns fűszeres csirke recept
A pikáns fűszeres csirke egy ízletes és különleges fogás, ami tökéletes választás lehet családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre. E recept segítségével könnyedén elkészítheted ezt az ételt otthon. Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készítsd el, hogy mindenki elcsodálkozzon a főzőtudományodon!
Az alapanyagok
Ahhoz, hogy a legfinomabb pikáns fűszeres csirkét készíthessük el, szükségünk lesz az alábbi alapanyagokra:
- 1 kg csirkecomb (vagy csirkemell)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál friss bors
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- 2 ág friss petrezselyem
Elkészítési lépések
1. A pácolás
Első lépésként a csirkét alaposan megmossuk, majd szárítjuk.
Készítsd el a páclevet: egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymát (aprítva), pirospaprikát, köménymagot, cayenne borsot, sót, friss borsot, mézet és a citrom levét. A kapott masszát alaposan dolgozd össze.
Ezután tedd a csirkecombokat a páclébe, és hagyd állni legalább 1 órán át (de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihenteted a hűtőben), hogy az ízek jól átjárják a húst.
2. Sütés
A pácolt csirkét ezután tedd egy sütőformába, és öntsd rá a maradék páclevet. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
A csirkét süsd 40-50 percig, vagy amíg a bőre szép aranybarna nem lesz, és a hús átsül. Félidőben érdemes megforgatni a csirkét, hogy egyenletesen sülhessen.
Tálalás
Miután a csirke kész, vedd ki a sütőből és hagyd pihenni néhány percig. Tálald friss petrezselyemmel díszítve, köretként pedig ecsd salátával vagy párolt zöldségekkel.
Tipp
Ha szereted az édes-pikáns ízeket, tálaláskor kínálj a csirke mellé mézes-juharcukor mártást, ami még különlegesebbé teszi az ételt!
Reméljük, hogy ez a pikáns fűszeres csirke recept elnyeri a tetszésedet, és sok örömet fogsz okozni vele a családodnak és barátaidnak. Jó étvágyat kívánunk!