Könnyű és Finom Zöldséges Lasagne Recept
Könnyű és Finom Zöldséges Lasagne Recept
A zöldséges lasagne egy ízletes és tápláló étel, amely nemcsak egészséges, hanem nagyon laktató is. A lasagne egy klasszikus olasz étel, amit sokféleképpen variálhatunk. Jelen receptünkben a zöldségeket helyezzük a középpontba, elkészítve egy mesés ételt, ami tökéletes választás lehet akár hétköznapokra, akár ünnepi alkalmakra.
Hozzávalók:
- 12-15 lasagne tészta
- 2 közepes cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom konzerv
- 250 g ricotta sajt
- 200 g reszelt mozzarella sajt
- 50 g parmezán sajt
- Oregano, bazsalikom, só, bors ízlés szerint
- Olívaolaj
Elkészítési mód:
1. Zöldségek előkészítése
Első lépésként tisztítsuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. A cukkinit és a sárgarépát apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra vágva érdemes előkészíteni. A kaliforniai paprikát is kockákra vágjuk.
2. Zöldségek párolása
Forrósítsunk fel egy kevés olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsuk őket 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezdenek. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, sárgarépát és paprikát, és pirítsuk őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
3. Paradicsomszósz hozzáadása
Ha a zöldségek kellően megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd ízesítjük sóval, borssal, oregano-val és bazsalikommal. Hagyjuk a szószt főzni legalább 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
4. Lasagne összeszerelése
Most készítsük el a lasagne-t. Egy hőálló tál aljára tegyünk egy vékony réteg paradicsomszószt, majd helyezzünk rá 3-4 lasagne tésztalapot. Ezután jöhet a zöldséges keverék egy része és egy réteg ricotta sajt. Ismételjük meg a lépéseket, míg az összes hozzávaló el nem fogy, befejeződjön egy réteg tésztával a tetején.
5. Sütés
A tál végén szórjuk meg a tetejét a reszelt mozzarella és parmezán sajttal. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd süssük a lasagne-t 30-35 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Tippek és tanácsok
1. Ha vegetáriánus ételt szeretnél készíteni, nyugodtan használj többféle zöldséget, mint például spenótot vagy gombát.
2. A lasagne elkészítése előtt jó, ha a tésztát előfőzöd, így elkerülheted, hogy a kész étel túl vizes legyen.
3. Tálaláskor friss bazsalikom levéllel díszítheted a fogást, amitől még ízletesebb és látványosabb lesz.
Összegzés
A zöldséges lasagne remek választás, ha valami egyszerű, de ízletes ételt szeretnél készíteni. Egészséges, laktató és nagyon ízletes, ez a recept mindenki számára kedvelt lesz. Próbáld ki a családoddal, és élvezzétek az otthon készített finomságot!