Finom Töltött Káposzta Recept
Töltött Káposzta Recept
A töltött káposzta egy igazi klasszikus étel a magyar konyhában, ami nemcsak finom, hanem tápláló is. Ez a recept egy részletes útmutatót nyújt arra, hogyan készítsd el ezt a különleges fogást otthon. A töltött káposzta elkészítése nemcsak kedvező az ízlésednek, hanem a családod is imádni fogja!
Hozzávalók
- 1 fej savanyú káposzta
- 500 g darált hús (sertés vagy marha)
- 100 g rizs
- 1 nagy hagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- Só és bors ízlés szerint
- 300 ml paradicsomlé
- Füstölt kolbász (opcionális)
Az elkészítés lépései
1. A töltelék elkészítése
Először is, mossuk meg a rizst és főzzük meg egy kis vízben félpuha állagúra. Ezt követően pucoljuk meg a hagymát és aprítsuk fel.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított hagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután keverjük hozzá a főtt rizst, a darált húst, a tojást, és ízesítsük sóval, borssal és pirospaprikával.
2. A káposzta előkészítése
Vegyük ki a savanyú káposzta leveleit a fejéről. Ha a levelek túl kemények, forró vízbe áztatva puhítsuk meg őket. Minden levél közepébe tegyünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd tekerjük fel, és a végeit hajtsuk be.
3. A káposzta tálalása
Az előkészített töltött káposztát egy nagyobb lábasba helyezzük, majd öntsük rá a paradicsomlevet. Ha szeretnénk, füstölt kolbászt is adhatsz hozzá ízesítés gyanánt. Ne felejtsük el, hogy a káposzta közé még tehetünk egész borsot és egy-két babérlevelet is.
Főzzük 1,5-2 órán keresztül a mediohőmérsékletű tűzhelyen, amíg a hús meg nem puhul. Közben figyeljünk arra, hogy ne égjen le, érdemes néhány alkalommal megkeverni.
Tálalás
A töltött káposztát friss kenyérrel vagy tejföllel tálalhatjuk. Esetleg kínálhatunk mellé egy jó pohár bort is, ami igazán feldobja az étkezést!
Köszönjük, hogy velünk tartottál!
Reméljük, hogy ez a töltött káposzta recept segítségedre volt, és kellemes élményekkel gazdagodtál a főzés során. Jó étvágyat kívánunk!