Finom Rántott Hús Recept – Klasszikus Magyar Étel
Finom Rántott Hús Recept – Klasszikus Magyar Étel
A rántott hús a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele, amely mindenki szívét elnyeri. Akár ünnepi alkalmakra, akár a hétköznapokra, ez az étel mindig telitalálat. Ebben a receptben bemutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes rántott húst, hogy barátaid és családod elégedetten falatozhasson.
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 2 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- Só és bors ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
- Citrom (tálaláshoz)
Elkészítési lépések
1. A hús előkészítése
Először is fontos, hogy a csirkemellfiléket megfelelően előkészítsük. A húst mossuk meg, majd papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Ezután a filéket vékonyabb szeletekre vágjuk, hogy a sütés során gyorsabban átsüljenek. Ízlés szerint enyhén sózzuk és borsozzuk meg őket.
2. Panírozás
A következő lépés a panírozás. Készítsünk elő három tálat: az elsőbe tegyük a lisztet, a másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Fogjunk egy szelet húst, forgassuk meg a lisztben, hogy a felesleget le tudjuk rázni. Ezután merítsük a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ügyeljünk rá, hogy a morzsa egyenletesen bevonja a húst!
3. Sütés
Most jöhet a sütés! Egy nagyobb serpenyőbe öntsünk elegendő olajat, hogy a hús szeletek félig le tudjanak merülni. Hevítsük fel az olajat, majd amikor forró, óvatosan helyezzük be a panírozott húsokat. Sütés közben figyeljünk arra, hogy ne rakjuk túlzsúfoltra a serpenyőt, mert így nem sülnek megfelelően.
Süsd a húst mindkét oldalán aranybarnára körülbelül 3-4 percig. Ha kész, tegyük a kész rántott húst papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudja itatni.
Tálalás
A rántott húst friss kenyérrel, savanyúsággal vagy akár rizzsel tálalhatjuk. Ne felejtsük el a citromszeleteket, amelyet a tetejére csavarva még ízletesebbé tehetjük az ételt. Tálaláskor a hús mellett kínáljunk salátát is, hogy a fogás színes és egészséges legyen!
Bónusz tippek
- Ha extra ízt szeretnél, a panírozáshoz fűszeres zsemlemorzsát is használhatsz.
- A húsok pihentetésével a puhaságuk és ízük is javul.
- Kísérletezz különböző húsokkal, mint a pulyka vagy a sertéshús a rántott változatok közé!
Összefoglalás
A rántott hús egy klasszikus ízvilággal rendelkező étel, amely a legtöbb magyar család asztalán megtalálható. Reméljük, hogy e recept segítségével te is megtanulod elkészíteni ezt az ízletes fogást, amely garantáltan elnyeri a családod tetszését!