Finom magyar fokhagymás-lekváros csirke recept
Fokhagymás-lekváros csirke recept
A fokhagymás-lekváros csirke egy igazán különleges és ízletes étel, amely tökéletes választás lehet családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre. Ez a recept nemcsak egyszerű elkészítése miatt kedvelt, hanem az ízek harmóniája miatt is, amely a fokhagyma és a gyümölcsös lekvár kombinálásából ered. Lépjünk be együtt a konyhába, és készítsük el együtt ezt a különleges ételt!
Hozzávalók
- 4 db csirkemell filé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 150 g gyümölcslekvár (pl. őszibarack vagy sárgabarack)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítési lépések
1. A csirke előkészítése
Először is, a csirkemelleket alaposan öblítsük le hideg víz alatt, majd töröljük szárazra papírtörlő segítségével. Egy konyhai kalapáccsal óvatosan püföljük ki a csirkemelleket, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, majd fűszerezzük meg sóval és borssal. Ezáltal a csirke ízletesebb lesz, és jobban átjárja majd a fűszer minden részét.
2. Fokhagyma előkészítése
Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket, majd vágjuk finomra vagy préseljük ki. A fokhagyma adja meg az étel karakterét, így ne sajnáljuk belőle!
3. A csirke sütése
Az olívaolajat öntsük egy nagyobb serpenyőbe, és hevítsük fel közepes lángon. Amikor az olaj már forró, tegyük bele a csirkemelleket, és süssük őket 5-6 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára sülnek. Ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk együtt még 2 percig, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.
4. Ízek összekeverése
Most jöhet a varázslatos rész: öntsük a szójaszószt és a gyümölcslekvárt a csirkehez. Keverjük jól össze, majd pároljuk az egészet alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek és a csirke megpuhuljon.
Tálalás
Miután a csirke elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit pihenni. Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg friss petrezselyemmel, amely szép színt ad az ételnek.
Finom kísérők az ételhez
A fokhagymás-lekváros csirkét legjobban párolt rizs vagy friss zöldsaláta körettel tálalhatjuk. Ezek az ízek szépen kiegészítik egymást, és igazán különleges étkezést varázsolnak az asztalra.
További tippek
Ha szeretnénk még izgalmasabbá tenni az ételt, kipróbálhatunk különböző gyümölcslekvárokat, például epres vagy almás variációkat is. A csirke helyett sertéshúst is használhatunk, így az étel még több változatban elkészíthető!
Reméljük, hogy ez a fokhagymás-lekváros csirke recept elnyerte a tetszésedet, és kipróbálod otthon is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!