Finom, házi készítésű túrós süti recept
Finom, házi készítésű túrós süti recept
A túrós süti az egyik legnépszerűbb édesség Magyarországon, nemcsak finom, hanem rendkívül változatosan elkészíthető is. Ez a recept egy klasszikus túrós süti elkészítését mutatja be, amely tökéletes desszert egy családi összejövetelre vagy a hétvégi délutáni kávézás mellé.
Hozzávalók
- 500 g túró
- 3 tojás
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 ml tej
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítési lépések
1. A túró előkészítése
Első lépésként a túrót alaposan áttörjük egy villával vagy kesztyűs kézzel, hogy sima állagú legyen. Ha van lehetőségünk, használhatunk túró nyomót is, hogy az állag még krémesebb legyen.
2. A massza összekeverése
Ezután a nagyobb tálba tegyük bele a túrót, adjuk hozzá a tojásokat, a vajat (előzőleg olvasztva), a cukrot és a vaníliás cukrot. Jól keverjük össze az összes hozzávalót.
3. Száraz hozzávalók hozzáadása
Külön tálkában vegyítsük össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Ezután öntsük a lisztes keveréket a túrós masszához, és finoman keverjük el, hogy ne maradjanak csomók.
4. A massza sütőformába öntése
Az elkészült masszát öntsük egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egyenletesen simítsuk el a tetejét, hogy a sütés során szép, egyenletesen süljön meg.
5. Sütés
Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük körülbelül 40-45 percig. Érdemes tűpróbát végezni: ha a tű tiszta marad, akkor a sütemény elkészült.
Tippek a tálalásra
Miután kihűlt, a túrós sütit falatnyi szeletekre vágjuk. Kínálhatjuk friss gyümölcsökkel, joghurttal vagy szórhatunk rá porcukrot, ízlés szerint. A túrós süti önállóan is ízletes, de fagyasztott gyümölcsökkel is remekül kombinálható.
Összegzés
Ez a túrós süti recept egyszerűen elkészíthető, ízletes és garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését. Élvezzük a sütés örömét, és osszuk meg a főzési kultúránk szépségeit másokkal is!