Finom Csirke Paprikás Recept
Finom Csirke Paprikás Recept
A csirke paprikás a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Ez a szaftos, ízletes fogás tökéletes választás egy családi vacsorához, hiszen mindenki kedvence. A recept elkészítése viszonylag egyszerű, és garantáltan sikert aratsz vele!
Hozzávalók
- 1,5 kg csirke (például comb, mell, vagy mindkettő)
- 2 evőkanál étolaj
- 2 közepes hagyma
- 2-3 evőkanál édesnemes paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db zöld paprika
- 400 ml tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 1 babérlevél
- friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés menete
Az alábbi lépések segítségével könnyen és gyorsan elkészítheted a csirke paprikást:
1. A csirke előkészítése
Első lépésként tisztítsd meg a csirkét és darabold fel. A csirke combok, szárnyak és mellfilék ideálisak a recepthez. Ha kész vagy az előkészítéssel, tedd félre a húst.
2. Hagyma és fűszerek pirítása
Óvatosan vágd fel a hagymát apróra. Egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olajat, majd a felforrósodott olajban párold üvegesre a hagymát.
3. Paprika és hús hozzáadása
Amikor a hagyma üveges lett, add hozzá az édesnemes paprikát, és gyorsan keverd meg, hogy a paprika ne égjen meg. Ezután jöhet a felkockázott csirke! Pirítsd meg a húst minden oldalról, amíg szép aranybarna színt kap.
4. Paradicsom és paprika hozzáadása
A következő lépésben vágd fel a paradicsomot és a zöld paprikát, majd ezeket is add a lábashoz. Ezek a hozzávalók egy kis extra ízt adnak az ételnek.
5. Főzés
Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst, és tedd bele a babérlevelet. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd alacsony hőfokon kb. 30-40 percig, amíg a csirke teljesen átsül. Kóstold meg, és ízesítsd utána, ha szükséges.
6. Tejföl hozzáadása
Amikor a csirke megpuhult, vedd ki a lábasból, és tedd félre. A leveket a főzés során sűrűsödni fogják. Keverd össze a tejfölt egy kis lével, hogy krémes állagot kapj, majd addig keverd, amíg sima nem lesz. Ezután öntsd vissza a lábasba, és melegítsd, de már ne forrald.
Tálalás
A csirke paprikást tálald friss kenyérrel vagy nokedlivel. Szórd meg egy kis friss petrezselyemmel a tálalás előtt, hogy szép színfoltot nyújtson. Élvezd a színek és ízek harmóniáját a tányérodon!
Tippek az elkészítéshez
- Ha még szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá egy kis füstölt kolbászt is az elején.
- Ne félj kísérletezni a fűszerekkel, használhatsz például köményt vagy majorannát is a változatosság kedvéért.
- Az ételt akár előre is elkészítheted, mert másnapra még ízletesebb lesz!
Reméljük, hogy ez a recept elnyerte a tetszésedet! Kóstold meg a hagyományos csirke paprikást, és tapasztald meg, mennyire finom is a magyar gasztronómia! Jó étvágyat!