Tavaszi zöldséglevest készítése
Tavaszi zöldségleves recept
A tavasz a friss zöldségek időszaka, és mi lehetne jobb, mint egy ízletes és egészséges tavaszi zöldségleves? Ez a recept kifejezetten könnyen elkészíthető, és a család minden tagja számára tökéletes választás. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így nemcsak finom, hanem tápláló is.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 sárgarépa, felkarikázva
- 2 zöldpaprika, felkockázva
- 1 cukkini, felkockázva
- 200 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítési idő
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Összesen: 45 perc
Elkészítés lépései
- Először is, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes hőfokon.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg üvegesedni nem kezd.
- Ezután jöhetnek a sárgarépák és zöldpaprikák, amelyeket 5-7 percig főzünk, amíg kezd megpuhulni.
- Most adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és a zöldborsót, és öntsük fel az egészet a zöldségalaplével.
- Ízesítsük sóval, borssal és kurkumával. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és főzzük 15-20 percig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
- Amikor a leves kész, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
Tálalás
A tavaszi zöldséglevest forrón tálaljuk, akár egy kis friss citromlevet is csepegtethetünk a tetejére, hogy még ízletesebb legyen. Kínálhatjuk friss kenyérrel vagy pirított bucikkal is, hogy még laktatóbbá tegyük.
Tipp
Ha szereted a fűszeres ízeket, adj hozzá egy csipet pirospaprikát vagy akár chilipaprikát is a leveshez a főzés vége felé!
Összegzés
Ez a tavaszi zöldségleves nemcsak tápláló, de nagyszerű módja a friss zöldségek felhasználásának. Bárhol, bármikor élvezhető, és tökéletes választás lehet egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Készítsd el még ma, és tapasztald meg a tavasz ízeit a tányérodon!