Színes zöldséglevest készítünk
Színes zöldségleves receptje
Ha egy laktató és egészséges ételre vágyik, a zöldségleves tökéletes választás. Ez a recept nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminokkal is, amelyektől energikusnak érezhetjük magunkat. Nézzük meg, hogyan készíthetjük el ezt a finom ételt könnyedén otthon!
Hozzávalók
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes zöldpaprika
- 1 közepes hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes burgonya
- 150 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 cukkini
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 2 evőkanál olívabogyó olaj
- Só, bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés lépései
1. Zöldségek előkészítése
Első lépésként tisztítsuk meg és vágjuk fel a zöldségeket. A sárgarépát karikákra, a zöldpaprikát csíkokra, a burgonyát kockákra, a cukkinit pedig félkarikákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát is készítsük elő.
2. Zöldségek párolása
Hevítsük fel az olívabogyó olajat egy nagy lábasban, majd adjuk hozzá a hagymát. Pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a fokhagymát, amit 1-2 percig párolunk a hagymával együtt.
3. A többi zöldség hozzáadása
Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget: sárgarépát, zöldpaprikát, burgonyát és cukkinit. Keverjük jól össze az összes hozzávalót, majd öntsük fel az alaplével.
4. Főzés
Forraljuk fel a levest, majd csökkentsük a hőt, és takarékosan főzzük legalább 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a levest.
Tálalás
Amikor elkészült a leves, vegyük le a tűzről, és várjunk pár percet, hogy lehűljön. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk friss kenyérrel. Ez a leves nem csak tápláló, de ízletes is, és bármikor jólesik egy tányérral belőle!
Záró gondolatok
A zöldségleves készítése nagyon élvezetes és egyszerű. Kísérletezhetünk a zöldségekkel, bátran használjunk idényzöldségeket! Használjunk fűszereket is, mint pl. bazsalikom vagy kakukkfű, hogy még különlegesebb ízeket csempésszünk a levesbe. Bon appétit!