Pikáns csirkepörkölt recept
Pikáns csirkepörkölt recept
A csirkepörkölt a magyar konyha egyik legnépszerűbb étele, amely nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Ez a recept egy különösen pikáns csirkepörkölt variációt mutat be, amely biztosan elnyeri a család és a barátok tetszését!
Hozzávalók
- 1 kg csirke (combok és mellek vegyesen)
- 2 közepes hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros paprika
- 2 közepes paradicsom
- 2-3 evőkanál fűszerpaprika
- 1-2 erős paprika (ízlés szerint)
- 2-3 dl víz vagy csirke alaplé
- 2-3 evőkanál étolaj
- Só, bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés lépései
1. Az alapanyagok előkészítése
Első lépésként tisztítsuk meg a hagymakat és a fokhagymát. A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. A paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.
2. Hús előkészítése
A csirkehúst daraboljuk fél-fél kg-os részekre, ha szükséges. Egy nagyobb lábasban hevítsünk fel étolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsuk üvegesre, majd keverjük hozzá a fokhagymát.
3. Hús és fűszerek
Ezután rakjuk bele a csirkehús darabokat, és pirítsuk minden oldalról aranybarnára. Amikor a hús már szépen megsült, szórjuk meg fűszerpaprikával, és keverjük át gyorsan, hogy a paprika ne égjen meg.
4. Zöldségek hozzáadása
Most jöhet a felkockázott piros paprika és paradicsom. Keverjük bele őket, majd öntsük fel a vizet vagy az alaplevet, hogy ellepje a húst.
5. Főzés
Adjuk hozzá az erős paprikát is, és sózzuk, borsozzuk az ételt. Lefedve főzzük alacsony hőmérsékleten körülbelül 50-60 percig, időnként megkeverve.
Tálalás
A pikáns csirkepörköltet legjobban friss kenyérrel vagy tészta körettel tálalhatjuk. Ne felejtsük el a végén megszórni friss petrezselyemmel, hogy még szebbé tegyük az ételt.
Tippek és Variációk
Ha egy még pikánsabb ízvilágra vágyunk, próbáljunk ki csípős paprikakrémet a főzés során. Emellett a káposzta vagy a gomba hozzáadása is remek ötlet a változatosság kedvéért!
Jó étvágyat kívánunk a pikáns csirkepörkölthöz!