Pikáns Csirkemell Recept – Egyszerűen és Gyorsan
Pikáns Csirkemell Recept
A pikáns csirkemell egy ízletes és laktató étel, ami gyorsan elkészíthető, mégis különleges ízélményt nyújt. Ideális választás lehet hétköznapi étkezésekhez, de akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét. Ez a recept garantáltan fel fogja dobni az étkezéseket!
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne bors (ízlés szerint)
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- Sót és borsot ízlés szerint
- Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
Az elkészítése valóban egyszerű és gyors, így akár a legforgalmasabb hétköznapok is megkönnyítik a főzést. Kövesd az alábbi lépéseket:
1. A Marinád Elkészítése
Első lépésként készítsd el a marinádot. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, pirospaprikát, cayenne borsot, fokhagymát, szójaszószt, mézet és a citrom levét. Alaposan mixeld össze az összes hozzávalót, hogy a fűszerek teljesen eloszoljanak a marinádban.
2. Csirkemell Pácba Tétel
Most vedd a csirkemellfiléket, és tedd őket a marinádba. Győződj meg róla, hogy a csirkemell jól bevonódik a pácban, majd hagyd állni legalább 30 percig, de ha van időd, akár egy-két órán át is. Ez alatt az ízek maximálisan átjárják a húst.
3. A Csirkemell Sütése
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el a pácolt csirkemellfiléket, és öntsd rá a maradék marinádot is. Süsd a csirkét 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz, és teljesen átsül. A sütési idő személyenként változhat, ezért érdemes egy hústűt használni, hogy ellenőrizd a hús hőmérsékletét (75 °C a biztonságos)!
4. Tálalás
Amikor a csirkemell elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd pihenni 5 percig. Az ízek így jobban összeérnek. Az ételt friss petrezselyemmel díszítheted, és adhatod mellé például friss salátát vagy főtt rizst.
Tippek a Tökéletes Pikáns Csirkemellhez
- Ha szereted a különböző ízeket, próbálj meg hozzáadni más fűszereket is, mint pl. oregano vagy bazsalikom.
- A csirkemell pácolását akár egy éjszakán át is letudod, így az ízek még intenzívebbek lesznek.
- Az elkészült csirkemell jól fagyasztható, így a maradékot később is felhasználhatod.
Reméljük, hogy ez a pikáns csirkemell recept örömet okozott számodra, és több ízletes étkezéshez fogsz hozzájárulni vele! Jó étvágyat kívánunk!