Könnyű és Finom Gulyásleves Recept
Könnyű és Finom Gulyásleves Recept
A gulyásleves a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és bármely alkalomra tökéletes választás. Tarts velünk, és készítsd el a saját gulyáslevesedet!
A Gulyásleves Hozzávalói
- 600 g marhahús (lehetőleg lábszár)
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 db közepes burgonya
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- 1 db zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 5-6 dl víz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Só, bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a tálaláshoz
A Gulyásleves Elkészítése
1. lépés: A húst vágd kis kockákra, majd a felhevített olajban pirítsd meg egy nagyobb lábasban. Ez az alap ízt adja a levesnek.
2. lépés: Amikor a hús már kicsit megpirult, add hozzá a finomra vágott hagymát, és párold üvegesre. Fűszerezd sóval és borssal.
3. lépés: Ezután add hozzá a pirospaprikát, és gyorsan keverd el, hogy ne égjen oda. A paprika íze elengedhetetlen a gulyásleveshez.
4. lépés: Tedd bele a felkockázott zöldpaprikát és a paradicsomot. Ezután öntsd fel a vízzel, és hagyd főlni kb. 1 órán keresztül.
5. lépés: Amikor a hús már kezd puhulni, add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a kockázott burgonyát. Közben a leves ízét állandóan ellenőrizd, és ha szükséges, ízesítsd sóval és borssal.
6. lépés: Végül, amikor a zöldségek is megpuhultak, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet is tedd a levesbe. Hagyj neki még egy pár percet forrni, majd zárd le a tűzhelyet.
Tálalás
A gulyáslevest friss, ropogós kenyérrel tálald. Egy kis tejföl is jól illik hozzá, amit tálalás előtt a leves tetejére csepegtethetsz. Az ízek így még intenzívebbé válnak!
Tippek és Tanácsok
Ha szereted a csípőset, bátran tegyél bele chilit vagy fűszerpaprikát! A gulyásleves a második nap még finomabb, amikor az ízek összeértek, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni belőle.
Reméljük, hogy ez a recept segítségedre lesz, és élvezni fogod a gulyásleves ízét családoddal és barátaiddal!