Fűszeres csirkeszárnyak recept
Fűszeres csirkeszárnyak recept
A fűszeres csirkeszárnyak az egyik legnépszerűbb étel, amelyet bárhol, bármikor élvezhetsz. Tökéletes választás partikra, családi összejövetelekre vagy akár egy egyszerű hétköznapi vacsorára. Ebben a receptben megmutatom, hogyan készítheted el őket könnyedén otthon, saját ízlésed szerint fűszerezve.
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál cayenne bors (opcionális, ha szereted a csípőset)
- 1 evőkanál méz
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
1. Előkészítés
Első lépésként alaposan mosd meg a csirkeszárnyakat, majd töröld őket szárazra egy konyhai törlőkendővel. A csirkeszárnyakat a legjobb, ha minimum 30 percig pácolod, így az ízek jól átjárják.
2. Pác elkészítése
Kis tálban keverd össze az olívaolajat, pirospaprikát, sót, borsot, fokhagymaport, hagymaport és cayenne borsot. Ezután add hozzá a mézet, és alaposan mixeld össze, hogy egy sima pácot kapj.
3. Pácolás
Öntsd a kész pácot a csirkeszárnyakra, és jól forgasd meg őket, hogy mindenhol bevonják őket a fűszeres keverékkel. Ezután fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, de ha van rá lehetőséged, hagyd pácolódni egy éjszakán át.
4. Sütés
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A pácolt csirkeszárnyakat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket körülbelül 30-35 percig, vagy amíg szépen megpirulnak és átsülnek. Félidőben érdemes megfordítani őket, hogy egyenletesen süljenek.
Ha van rá lehetőséged, az utolsó 5 percben állítsd grillfunkcióra a sütőt, hogy igazán ropogósra süljön.
Tálalás
A kész fűszeres csirkeszárnyakat vedd ki a sütőből, és hagyd egy kicsit pihenni. Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínálj mellé különböző szószokat, például barbecue vagy joghurtos öntetet. Ezt az ételt friss salátával vagy ropogós zöldségekkel kiegészítve még vonzóbbá teheted!
Tippek és trükkök
- Ha füstös ízre vágysz, használj füstölt paprikát a pácban.
- Ez a recept szuperül variálható, bátran kísérletezz más fűszerekkel!
- A csirkeszárnyakat fel lehet készíteni a grillen vagy a légkeveréses sütőben is.
Most már tudod, hogyan készítheted el ezt a finom és ízletes fűszeres csirkeszárnyat otthon! Remélem, hogy a családod és a barátaid is örömmel fogyasztják el, és hogy te is megtalálod a számodra legjobban tetsző ízesítéseket. Jó étvágyat kívánok!