Finom és Egyszerű Rántott Csirke Recept
Finom és Egyszerű Rántott Csirke Recept
Bevezetés
A rántott csirke mindenki kedvenc étele, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon, és tökéletes választás családi ebédekhez vagy baráti összejövetelekhez. E recept segítségével elsajátíthatod a klasszikus rántott csirke készítését, amely ropogós, ízletes és minden falatban élvezetes.
Szükséges hozzávalók
A tökéletes rántott csirke elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g búzaliszt
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- Olaj a sütéshez
Elkészítési lépések
1. A csirke előkészítése
Először is, a csirkemell filéket alaposan meg kell tisztítani, majd vékony szeletekre vágni. A szeleteket egy tálban besózzuk és borssal fűszerezzük meg. Ezt követően érdemes 15-20 percet állni hagyni, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
2. Panírozás
Készítsük elő a panírozáshoz szükséges anyagokat. Egy tálban üssük fel a tojásokat és verjük fel őket egy villával. A másik két tálban helyezzük el a búzalisztet és a zsemlemorzsát.
Fogjunk egy csirkeszeletet, forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában is. Ezután jól nyomkodjuk meg, hogy a bunda jól rátapadjon a húsra. Ismételjük meg ezt a lépést az összes csirkeszelettel.
3. Sütés
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd amikor az olaj kellően forró, óvatosan helyezzük bele a panírozott csirkeszeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe oldalanként.
Amint kész, szedjük ki a sült csirkét egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat absorbálja, majd tálaljuk!
Tálalás
A rántott csirkét tálalhatjuk friss salátával, sült burgonyával vagy köretként például rizs-sel. Ne felejtsük el hozzáadni a kedvenc szószunkat, mint a majonéz vagy ketchup, hogy az ízek még inkább kiemelkedjenek!
Tippek és trükkök
- Ha még ropogósabb bundát szeretnél, adj a zsemlemorzsához egy kevés reszelt parmezánt.
- A panírozás előtt a csirkemell filéket ízlés szerint fűszerezheted, például fokhagymaporral vagy fűszerpaprikával.
- Az olaj hőmérsékletét érdemes ellenőrizni egy kis darab panírozott csirkével: ha azonnal serceg, akkor kész a sütéshez.
Összegzés
Most már tudod, hogyan készíts finom rántott csirkét egyszerűen és gyorsan! Ez az étel nemcsak ízletes, hanem baráti társaságban is remek választás. Próbáld ki ezt a receptet, és varázsold el a családodat vagy a vendégeidet! Bon appétit!