Egyszerű trükk, hogy gyorsan megpucold a fokhagymát
Fokhagyma pucolás mesterfokon
A főzés egyik legnagyobb kihívása a fokhagyma pucolása lehet. Sok időt eltölthetünk a gerezdek hámozásával, és gyakran a kezünk is órákon át büdös marad. De van egy egyszerű trükk, ami megkönnyíti ezt a feladatot!
Készítsd elő a hozzávalókat
Khristianne Uy, jobban ismert mint Chef K, a híres séf megosztotta velünk ezt az elképesztően egyszerű módszert. A titok egy üveg: Chef K egy sima befőttes üveget használt, amit a „fokhagyma legjobb barátjának” nevezett.
Hogyan is működik?
Az első lépéshez fogj egy egész fokhagyma fejt. Aztán vehetsz egy üveget, amelynek teteje jól zárható. Chef K azt javasolja, hogy az üveget használd arra, hogy ütheted vele a fokhagymát. Korábban időt eltöltöttél a gerezdek hámozásával? Most viszont csak egyszerűen „össze kell ütni” a fokhagymát a befőttes üveggel. A héj pillanatok alatt leválik, és a fokhagyma gerezdek szabadon maradnak.
Rázd meg!
Miután megpuhítottad a fokhagymát az üveggel, a következő lépés az, hogy helyezd a fokhagyma gerezdeket az üvegbe. Zárd le az üveget, és egyszerűen kezdd el rázni! A rázás során a héj magától leválik a gerezdekről. Ez a módszer mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és a fokhagymákat tökéletesen megtisztítja a héjtól.
Mi a helyzet a büdös kezekkel?
Ha véletlenül mégis 'büdös' kezed lenne a fokhagyma után, Chef K egy további trükköt is megosztott. Egy citrom feletcsavarva dörzsöld be a kezedet. A citrom savassága segít eltüntetni a fokhagyma szagát, így kezeid friss illatúak maradhatnak.
Következtetés
Ez a trükk jelentősen meggyorsítja a főzési folyamatokat, így több időt tölthetsz az ételek elkészítésével, és kevesebbet a fokhagyma pucolásával. Az egyszerűség és a hatékonyság az, ami miatt ezt a módszert érdemes kipróbálni. Ne habozz, és add meg a lehetőséget ennek az új technikának, hogy a konyhád felpezsdüljön!