Csokoládés brownie recept – Lépésről lépésre
Csokoládés brownie recept
A brownie egy igazán klasszikus édesség, amelynek csokoládés íze és fudgy állaga sokak kedvence. Ez a recept tökéletes választás lehet, ha valami különlegessel szeretnéd meglepni a családodat, mert gyorsan elkészíthető, és a végeredmény is lenyűgöző!
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 150 g vaj
- 250 g cukor
- 3 nagy tojás
- 150 g liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g dió vagy mogyoró (opcionális)
Elkészítés
1. A csokoládé és a vaj megolvasztása
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A csokoládét és a vajat egy hőálló tálban össze kell olvasztani. Ezt megtehetjük egy vízgőz felett, vagy mikrohullámú sütőben is. Ha ezt választjuk, győződjünk meg róla, hogy 30 másodpercenként megnézzük, és jól keverjük össze, hogy elkerüljük a csokoládé megégését.
2. A cukor és a tojások hozzáadása
Miután a csokoládé és a vaj homogén állagúra olvadt, vegyük le a tálat a hőforrástól. Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük jól össze. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyik után alaposan dolgozzuk össze a folyadékot.
3. Száraz hozzávalók bekeverése
Most jöhet a liszt és a só. Az összes száraz hozzávalót egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a csokoládés keverékhez. Keverjük simára, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl!
4. Dió vagy mogyoró (opcionális)
Ha kedveljük a diót vagy a mogyorót, most adjuk hozzá a tésztához. Ez extra ízt és textúrát ad a brownie-nknak.
5. Sütés
Öntsük a keveréket egy kivajazott és lisztezett tepsibe, majd simítsuk el a tetejét. Süssük a brownies-t 20-25 percig, amíg a szélei megszilárdulnak, de a közepe még kissé lágy. A pontos idő a sütőnk teljesítményétől függ; a megfelelő időt a tűpróbával ellenőrizhetjük.
Tálalás és tárolás
Ha elkészült, hagyjuk a brownie-t a tepsiben kihűlni, majd vágjuk kockákra. Tálalhatjuk öntettel, vaníliafagylalttal vagy önállóan is. A maradék brownie-t légmentesen záródó edényben tárolva akár 3-4 napig is élvezhetjük.
Összegzés
A csokoládés brownie recept egyszerű és gyors, tökéletes választás a váratlan vendégeknek, vagy egy hétvégi desszertnek. Kísérletezhetünk különböző ízesítésekkel is, mint például kókuszreszelék, gyümölcsök vagy fehér csokoládé darabok. Ne feledjük, hogy a legjobb brownie mindig tele van szeretettel, amit beleteszünk a készítésébe!